Onderzoek

Onderzoek in Opleidingsschool Zutphen

Inmiddels zijn alle scholen binnen de Opleidingsschool Zutphen vertegenwoordigd binnen onze ontwikkelgroep Onderzoek. Dit betekent concreet dat we in alle ontwikkelingen rondom onderzoek samenwerken en uitwisseling kunnen stimuleren. Onze voornaamste taak dit schooljaar is het onderzoek dat al binnen de scholen plaatsvindt bij iedereen onder de aandacht te brengen. Daarvoor worden momenteel verschillende producten ontwikkeld, zoals bijvoorbeeld een menukaart waar verschillende soorten onderzoek op worden gepresenteerd. 
Daarnaast zijn we bezig met het inventariseren van schoolontwikkelingen waarbij onderzoek direct ondersteunend kan zijn én willen we helder maken welke verschillende vormen onderzoek in de school kan aannemen en wat het kan opleveren. Tenslotte werken we aan de inrichting van een begeleidingsstructuur voor onderzoek in de school. Studenten werken momenteel samen met hun opleiding en de scholen aan de verbinding van hun eigen ontwerp- en onderzoeks-vragen met de Zutphense speerpunten Creatief denken en handelen en Innovatief omgevingsgericht leren. De opbrengst hiervan zouden vernieuwende lessenreeksen kunnen zijn die ook later nog bijdragen aan het onderwijs waar OS Zutphen voor staat.

Laat het ons weten als je ideeën hebt of als je zelf een onderzoek doet of gaat doen: mail jouw medewerker onderzoek van de school of Elke Mensinga, de coördinator onderzoek.


Medewerkers Onderzoek

Baudartius College, Het Stedelijk & Eligant Lyceum
Joske van Zomeren: joske.vanzomeren@achterhoekvo.nl

Isendoorn College
Arnemieke Merkens: mrk@isendoorn.nl

Kompaan College
Annelies Claassen: annelies.claassen@achterhoekvo.nl

Vrijeschool Zutphen
Florentine Krijnen: fkrijnen@vszutphen.nl

Coördinator Onderzoek

Elke Mensinga: elke.mensinga@achterhoekvo.nl